Αν και αρκετοί καταναλωτές ισχυρίζονται ότι τα βιολογικά τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση, η αλήθεια είναι πως οι μελέτες στην Ε.Ε. έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να βρουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να το επιβεβαιώνει.
 
Εντούτοις, τα βιολογικά προϊόντα, βρίσκουν όλο και περισσότερο πρόσφορο έδαφος από γνωστούς σεφ, οι οποίοι τα συστήνουν και τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για τα πιάτα τους.
 
Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων δεν ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους έχουν καλύτερη γεύση, απλά ότι έχουν μια αυθεντική γεύση, επειδή έχουν παραχθεί με φυσικό τρόπο.
 
Η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο εύγευστα από τα αντίστοιχα συμβατικά, χωρίς να αποτελεί όμως κανόνα. Το μεγάλο προτέρημα των βιολογικής καλλιέργειας, είναι πως δε χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ενώ παράλληλα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *